Blijf betrokken

Als alumnus ben je een belangrijke ambassadeur van de VU. Met jouw netwerk, kennis en ervaring kun je namelijk niet alleen de universiteit, maar ook andere alumni en studenten helpen. Bijvoorbeeld met het vinden van een stageplek of een baan. Andersom kan het VU alumni netwerk ook waardevol zijn voor jou wanneer je toe bent aan een nieuwe stap in je carrière. Goede referenties of contacten zijn immers ontzettend belangrijk wanneer je solliciteert of op zoek bent naar een andere baan.

Wat kan ik doen?

Je kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen. Zo kun je bijvoorbeeld een gastcollege geven, een masterclass voor studenten verzorgen, over je loopbaan vertellen en studenten coachen. Of meedenken over het curriculum en de aansluiting met het werkveld.

Wellicht heeft het bedrijf waar je werkt stageplaatsen en vacatures beschikbaar. Door deze met ons te delen, kun je studenten en andere alumni van de VU helpen. Heb je iets anders in gedachten? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact op met de afdeling Alumnirelaties: alumni@vu.nl.

Wat biedt het mij?

Door je actief in te zetten voor je opleiding of de VU kom je in contact met (oud) docenten en andere professionals binnen je vakgebied. Hierdoor kun je jouw professionele (en persoonlijke) netwerk vergroten en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. De VU organiseert regelmatig diverse alumni activiteiten op de campus om studenten, docenten en alumni met elkaar in contact te brengen.