Anne Schulp

Anne SchulpDino-onderzoeker Anne Schulp: ‘Bij mij begon het met kleine fossielen’

Paleontoloog Anne Schulp studeerde in 1998 af als aardwetenschapper aan de VU. Sinds die tijd werkte hij onder andere als conservator in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, en is hij nu onderzoeker bij het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Momenteel is hij druk bezig met het regelen van een dinosaurushal met een Tyrannosaurus rex voor museum Naturalis.

Schulp: “Ik vind het interessant om als onderzoeker juist bij een museum te werken. Ik werk aan onderzoek, maar deel het verhaal dat voortkomt uit mijn werk en dat van vele anderen ook rechtstreeks met publiek. Via tentoonstellingen, via een live videoverslag van een opgraving, online gastlessen of door samen te werken met de collega’s van de educatieafdeling. Het is de combinatie van inhoudelijk werk en daarover mogen vertellen, die ik zo mooi vind. Zonder inhoudelijk werk heb je niets te vertellen, en inhoudelijk werk is leuker als je het kunt delen met veel mensen.”

“Het is ook heel leuk om die projecten met studenten te doen. Bij de T. rex heb ik veel samengewerkt met VU-studenten, bijvoorbeeld Pim Kaskes. Hij is een heel goede sedimentoloog. Hij kan de context van de botten duiden, terwijl ik meer in de botten zelf zit. Bij de tentoonstelling heb ik filmpjes waarin die studenten vertellen. Dat is aardiger dan luisteren naar een oude meneer.”

Lees het interview met Anne Schulp