Paulien Hoogvorst

Paulien Hoogvorst - adviseur‘Op Wall Street werd de theorie ineens concreet’

Je zat in de allereerste lichting van SBI. Hoe was het om pionier te zijn? “Heel bijzonder. Alle studenten waren enthousiast, want we waren aan een compleet nieuwe studie begonnen. De samenwerking met de docenten was ook goed: ze vroegen ons vaak om feedback en namen ons serieus. Net als de studenten waren ze erg gedreven. Ik heb ze nooit gezien als docenten die alleen college gaven bij de studie SBI. Zij wáren SBI.”

Wat was het hoogtepunt van je studie? “In het derde jaar gingen we op studiereis naar New York en Boston. Iedereen kende elkaar goed, omdat we in de studie veel samenwerkten en samen in de studievereniging zaten. We hebben colleges gevolgd aan een universiteit in Boston en bij veel bedrijven binnen gekeken. In New York gingen we op bezoek bij een hedge fund. Daar stonden we dan: op een van de hoogste etages van een wolkenkrabber, midden op Wall Street, iedereen strak in het pak. Daar werd de theorie die we jarenlang hadden geleerd ineens concreet.”

Waar werk je nu? “Bij advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos. Ik geef advies over het gebruik van hernieuwbare energie in infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan bruggen, sluizen en tunnels. Ook kijk ik naar toepassingen van duurzame energie in het energienetwerk. Ik ben bij dit bureau begonnen als afstudeerder en daarna gebleven. Tijdens mijn afstuderen deed ik onderzoek naar elektrische stadsbussen die onderweg worden opgeladen. Erg leuk: we zijn net een project op dit gebied gestart en ik ben de projectleider. Ik mag nu dus door met mijn eigen onderzoek.”