Rob van Oostveen

Rob-van Oostveen‘Ik werkte in een restaurant en begon met collega’s een beleggingsclubje’

September 2013 - Rob van Oostveen studeerde scheikunde, maar maakt zijn bliksemcarrière in de wereld van het geld. De bankenman is door Management Team herkend als goudhaantje: mensen van amper 40 met een grote toekomst in het bedrijfsleven.

Rob studeerde scheikunde aan de VU in Amsterdam. Na deze studie volgde hij een opleiding chartered financial analyst (CFA) en een opleiding MBA aan de INSEAD business school in Parijs. Van 1998 tot 2008 vervulde hij diverse functies bij ABN Amro Asset Management, waaronder beleggings-analist, operationeel directeur voor de beleggingsteams van ABN Amro Asset Management en hoofd integratie bij Fortis Investment Management. Vanaf 2008 bekleedde hij diverse functies bij Van Lanschot Bankiers: directeur beleggen, concerndirecteur private banking, concerndirecteur beleggen, concerndirecteur en CEO Van Lanschot België. Sinds september 2013 is hij concerndirecteur corporate banking.

"Scheikunde was ik gaan studeren omdat ik het een leuk vak vond en ik er goed in was, maar ik voelde ook veel voor het bedrijfsleven. Ik hoopte dingen te kunnen combineren. Daarom zocht bewust verbreding tijdens mijn studie: ik deed inleiding marketing bij de economiefaculteit en beleid en bestuur bij de bètafaculteit. Mijn afstudeeropdracht heb ik bij DSM gepresenteerd en na mijn studie ben ik gaan werken bij Procter & Gamble in een functie tussen de research en de marketing in. We testten onze wasmiddelen om reclameclaims te onderbouwen, onderzochten ernstige klachten en testten de middelen van concurrenten. Maar ik zat wel iedere dag met de financiële pagina van de kranten open. Na twee jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb gesolliciteerd naar een plaats als management trainee bij ABN Amro.”

Lees het interview met Rob van Oostveen