Tim Miltenburg

Tim Miltenburg - consultant‘Ik adviseer bedrijven over hoe ze kunnen verduurzamen’

Wat doe je voor werk? “Voor PwC controleer ik de duurzaamheidsgegevens die bedrijven zelf opgeven, zoals jaarverslagen. Daarnaast adviseer ik als consultant bedrijven over hoe ze kunnen verduurzamen. Ik reken bijvoorbeeld bedrijfsmodellen voor ze door.”

Aan welke plek op de campus bewaar je goede herinneringen? “Het computerlokaal op de derde verdieping. Hier kwam ik aan de praat met een meisje dat twee jaar boven mij SBI deed. Ik kende haar al van gezicht, maar had nog nooit een woord met haar gewisseld. Hierna spraken we vaak in dit lokaal af om samen te werken. Inmiddels is ze al vier jaar mijn vriendin. We werken allebei als consultant, ik bij PwC en zij bij de grote concurrent Deloitte.”

Is het toeval dat jullie allebei in de consultancy werken? “Niet echt, twee goede vrienden van mijn studie zijn ook consultant geworden. SBI is een heel brede studie en je leert op zowel een wetenschappelijke als commerciële manier naar innovaties kijken. Ik zeg wel eens schertsend: wil je consultant worden, kies dan voor SBI.”

Welke docent viel het meeste op bij SBI? “Voor marketing hadden we college van een man die erg vol was van zichzelf. Hij droeg altijd net iets te strakke maatpakken, had het iets te vaak over wat hij verdiende en liet zichzelf in tentamenvragen dure auto’s aanschaffen. Toch was het een leuke docent, juist door de overtuiging waarmee hij college gaf.”