Avond van de Abelprijs

Faculteit der Bètawetenschappen

Exacte wetenschappen

Over het werk van Karen Uhlenbeck

Karen Uhlenbeck ontving in 2019 de Abelprijs voor haar baanbrekende prestaties in geometrische partiële differentiaalvergelijkingen, ijktheorie en integreerbare systemen. De fundamentele impact van haar werk op analyse, geometrie en wiskundige fysica is ongeëvenaard. Wat is de betekenis van haar werk voor de wiskunde en daarbuiten?

Sprekers
  • Jan van Neerven, hoogleraar functionaalanalyse, stochastische analyse, Technische Universiteit Delft – Welkom en inleiding
  • Antonella Marini, hoogleraar Mathematics, Yeshiva College of Yeshiva University, New York – Karen Uhlenbeck’s work, the present and the future of mathematics (Engels)
  • Fabian Ziltener, hoogleraar symplectische meetkunde, Universiteit Utrecht – De Abelprijs voor Karen Uhlenbeck: zeepfilms en ijktheorie
  • Rob van der Vorst, hoogleraar Mathematics, Vrije Universiteit Amsterdam – Variational Analysis: the basic principles (Engels)
  • Barbara Gentz, hoogleraar Mathematics, University of Bielefeld, Germany – Woman mathematicians breaking the glass ceiling – and what whistling Vivaldi has to do with it (Engels)
Voertaal symposium: Nederlands en Engels

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW. Of neem contact op met Ella Uijtdewilligen, ella.uijtdewilligen@knaw.nl, 020 551 0710.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk via het aanmeldformulier op onze website.