Bio Art & Design tentoonstelling: Evolutionaries

Bio Art & Design tentoonstelling: Evolutionaries

Faculteit der Bètawetenschappen

Expositie

Van vrijdag 11 december t/m zondag 7 maart 2021 organiseert MU haar veelgeprezen jaarlijkse Bio Art & Design tentoonstelling. Evolutionaries is te zien in MU Artspace in Eindhoven met een openbare opening op 11 december 2020. Tijdens deze tentoonstelling wordt het kunstwerk ‘Becoming a Sentinel Species’ tentoongesteld. Dit kunstwerk resulteert uit een samenwerkingsproject van kunstenaar Sissel Marie Tonn, VU Milieu & Gezondheid microplastic wetenschapper Heather Leslie en Amsterdam UMC, locatie VUmc - Afdeling Moleculaire Celbiologie en Immunologie (MCBI) immunoloog Juan Garcia Vallejo. Het project op het snijvlak van kunst, microplastics vervuiling en immuunsysteem heeft de Bio Art & Design Award 2020 gewonnen.

Naast de winnende kunstenaars & onderzoekers van dit jaar - Dasha Tsapenko & Han Wösten (Universiteit Utrecht), Nadine Botha & Henry de Vries (Amsterdam UMC) en Sissel Marie Tonn & Heather Leslie (VU) & Juan Garcia Valejo (Amsterdam UMC, location VUmc) – brengt MU negen winnende kunstenaars van vorige BAD-edities samen, één uit elk jaar. Dit betekent dat de expositie bestaat uit twaalf unieke en diverse bio art & design installaties en projecten. Sommige daarvan zijn compleet nieuw, andere bouwen voort op eerder werk, maar allemaal vieren en intensiveren ze de samenwerking en verbindingen tussen kunst en wetenschap.

Bio Art & Design Award (BAD)
De BAD Award is een jaarlijkse internationale competitie. Het doel is kunstenaars en ontwerpers die maximaal vijf jaar geleden afgestudeerd zijn, te laten experimenteren met bio-kunst en -design en het verleggen van de grenzen van kunst en wetenschap. De BAD Award 2020 is een initiatief van ZonMw, MU Hybrid Art House en BioArt Laboratories. De prijs vormt een stimulans voor de snelgroeiende groep jonge kunstenaars die zich in hun werk richten op verkenningen van de nieuwe mogelijkheden die de levenswetenschappen bieden.

Tickets en meer informatie