Remco Kort officieel aangesteld als Micropia-hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit

ARTIS-Micropia, microbioloog Remco Kort en de VU tekenden op vrijdag 27 oktober de overeenkomst om de samenwerking kracht bij te zetten.

02-11-2017 | 12:06

De samenwerking tussen Remco Kort, hoogleraar Microbial Genomics aan de VU, en Micropia bestaat al een lange tijd. Met het tekenen van de overeenkomst worden de werkzaamheden van Kort voor Micropia officieel onderdeel van zijn VU-hoogleraarschap. Dit past binnen de missie van zowel VU als Micropia om de kloof tussen wetenschap en publiek te dichten, en een groot publiek kennis te laten maken met microbiologie. Sinds elf jaar heeft Kort een adviserende rol bij het microbenmuseum. Hij was betrokken bij de totstandkoming en verzorgt onder meer colleges over microbiologie.

Remco Kort is eveneens onderzoeker bij TNO. Hij bestudeert dagelijks het onzichtbare leven: dat van de micro-organismen. In september presenteerde hij in Micropia zijn boek De microbemens.

Op de foto:
Vlnr onderste rij: decaan Faculteit der Beta wetenschappen prof. dr. Guus Schreiber, voormalig ARTIS-directeur Haig Balian en ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius,
Vlnr bovenste rij: prof. dr. Holger Lill, Micropia-hoogleraar prof. dr. ir. Remco Kort, hoogleraar moleculaire celfysiologie prof. dr. Hans Westerhoff