Eerste studenten internationaal Ecology programma VU halen diploma

Als onderdeel van de master Ecology biedt de VU de International Master of Biodiversity Ecology and Evolution (IMABEE) aan. De eerste studenten hebben nu hun diploma gehaald, na een vol jaar in het uitwisselprogramma in Amsterdam.

13-11-2018 | 13:39

IMABEE is een tweejarig onderzoeksmasterprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in alle facetten van biodiversiteit, ecologie en evolutie. Een consortium van 4 Europese universiteiten biedt het programma aan: universiteit van Rennes (Fr), Göttingen (DL) en Aarhus (Dan) en de Vrije Universiteit.

Het doel van de opleiding is het trainen van ecologiestudenten met bijzondere nadruk op het begrijpen van de ecologische en evolutionaire processen die biodiversiteit beïnvloeden in complexe omgevingen, en management van natuurlijke hulpbronnen, maar die genoeg brede kennis hebben voor vruchtbare samenwerking met specialisten op andere gebieden. 

Deze aanpak moet een nieuwe generatie onderzoekers in biodiversiteit, ecologie en evolutie opleveren, die kan bijdragen aan een beter begrip van biologische hulpbronnen in ecosystemen op land en in zee op een werkelijk geïntegreerde manier, en die management tools kan ontwikkelen voor het voorspellen en het optimaliseren van het benutten van die hulpbronnen. Met het afstuderen van de eerste IMABEE-studenten, ook aan de partneruniversiteiten, is een eerste stap in die richting gezet.