Koen Hindriks nieuwe hoogleraar Kunstmatige Intelligentie

Het College van Bestuur van de VU heeft per 1 oktober 2018 Koen Hindriks benoemd als hoogleraar op de leerstoel ‘Kunstmatige Intelligentie’ bij de afdeling Informatica.

07-11-2018 | 14:14

In zijn laatste functie werkte Koen als universitair hoofddocent Interactive Intelligence aan de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft. Daarnaast is hij de CEO van het bedrijf Interactive Robotics. Hindriks is geïnteresseerd in het overbruggen van de kloof tussen bestaande sub-symbolische technieken in AI (bijvoorbeeld machine learning, computer vision) met symbolische technieken (bijvoorbeeld KR, planning).

CV
Koen Hindriks (1971) studeerde computerwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij is bestuursvoorzitter van de Benelux Association for Artificial Intelligence, lid van de International Society of Applied Intelligence, en themaleider van het Delft Robotics Institute. Hindriks publiceerde meer dan 150 papers over agenttechnologie en organiseerde vele evenementen op dit gebied.

Zijn onderzoek richt zich op de analyse, modellering en ontwikkeling van agenttechnologie die verschillende aspecten van intelligentie integreert, zoals redeneren, besluitvorming, planning, leren en interactie, maar ook aspecten zoals emotionele intelligentie. Deze multi-agent technologie is onder andere toegepast in microsimulatie van domeinen zoals verkeer, logistiek en supply chain management, serious gaming, negotiation, sociaal-cognitieve robotica en gebruikersmodellering. Hindriks heeft de agent-programmeertalen 3APL en GOAL ontworpen en ontwikkeld en heeft gewerkt aan de verificatie en specificatie van agentprogramma’s.