Lancering nieuwe Bachelor Mechanical Engineering

Tientallen scholieren, ouders en decanen van middelbare scholen hebben bij het Regius College in Schagen een informatiebijeenkomst bezocht voor de nieuwe bacheloropleiding Mechanical Engineering, die de VU en de Universiteit Twente vanaf september 2019 samen aanbieden. Met deze opleiding kunnen leerlingen met een technisch profiel eindelijk kiezen voor een universitaire technische opleiding in de regio en komen de twee universiteiten tegemoet aan de enorme vraag naar universitaire technici in de regio.

11-10-2018 | 14:07

VU-hoogleraar Science Business & Innovation Bart Bossink, die betrokken is bij het ontwikkelen van het curriculum, benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van een technische bachelor in Noord Holland: “Het aantal VWO’ers dat techniek kiest is landelijk gemiddeld 17 procent, rond een technische universiteit 23 procent en in de regio Amsterdam/Noord Holland slechts 11 procent. Het aanbieden van technisch bacheloronderwijs in Amsterdam is de beste manier om het potentieel aan technisch talent in de regio Amsterdam te bereiken.”

Tijdens bijeenkomst kregen de scholieren uitgebreid informatie over het inhoudelijke programma van de nieuwe opleiding en een kijkje in de toekomst van Mechanical Engineering. Daarnaast presenteerden (oud-)studenten van de Universiteit Twente de door hen zelf ontwikkelde zonneauto en robotvogel. Al tijdens de bijeenkomst gaven een aantal leerlingen aan zich direct in te gaan schrijven voor de opleiding.

Meer informatie:
www.vu.nl/me
www.utwente.nl/bachelor 

Bekijk de video sfeerimpressie:


Fotograaf: Peter Valckx

3651_kickoff_engineering_experience

3666_kickoff_engineering_experience

3687_kickoff_engineering_experience

3694_kickoff_engineering_experience

3674_kickoff_engineering_experience

3733_kickoff_engineering_experience

3745_kickoff_engineering_experience

3748_kickoff_engineering_experience

3873_kickoff_engineering_experience

3827_kickoff_engineering_experience

3797_kickoff_engineering_experience

3883_kickoff_engineering_experience

3925_kickoff_engineering_experience

3933_kickoff_engineering_experience

4010_kickoff_engineering_experience

4013_kickoff_engineering_experience 1