Oud VU-studenten in ‘Slobcast’ met minister Arie Slob

In de nieuwste Slobcast van bèta-student naar bèta-docent gaan twee (oud-)studenten van de VU en Agnes Kemperman van het netwerk Bètapartners in gesprek met minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Arie Slob over de aanpak van het bèta-lerarentekort

07-12-2018 | 10:41

Op dit moment is er een groot tekort aan bètadocenten in het voortgezet onderwijs; met name in de regio Amsterdam, in de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica. Deze vakken staan aan de basis van belangrijke maatschappelijke innovaties. Het netwerk Bètapartners pakt samen met de bètafaculteiten van VU en UvA het lerarentekort aan met het project: Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL).

Nathalie van der Weiden studeerde natuurkunde en Sandesh Ramsoekh scheikunde aan de Vrije Universiteit. Tijdens hun opleiding hebben ze als PAL’er gewerkt op een middelbare school. Dat vonden zij zo leuk dat ze nu zelf leraar zijn geworden.

Met het PAL-project gaan studenten 4 uur per week naar een middelbare school waar ze bètadocenten ondersteunen in het lesgeven en werken aan onderwijsvernieuwing. Bètastudenten krijgen de mogelijkheid te ervaren of een carrière in het onderwijs iets voor ze is en kunnen zich verder verdiepen in het leraarschap door te kiezen voor een educatieve minor tijdens hun bacheloropleiding of een educatieve specialisatie tijdens hun masteropleiding waarbij ze een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid behalen.

Meer informatie vind je op: itsacademy.nl/pal
Luister de Slobcast