Topopleidingen Aardwetenschappen en Biologie

In de Keuzegids Universiteiten 2019 krijgen zeven VU-bacheloropleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’, waaronder Aardwetenschappen en Biologie. Voor de opleidingen betekent dit dat zij hun eerder verdiende kwaliteitszegel in 2019 behouden en daarmee wederom tot de beste opleidingen van het land behoren.

15-11-2018 | 15:06

Fraukje Brouwer, opleidingsdirecteur Aardwetenschappen: “Vijf keer op rij topopleiding. Een bewijs dat al het enthousiasme, de enorme inzet en de korte lijntjes die docenten met studenten hebben tot iets moois leidt. We blijven zelf schaven aan ons onderwijs en programma en verwachten dat met de bouwplannen op termijn de faciliteiten op het niveau van de rest komen.” Ook Holger Lill, opleidingsdirecteur Biologie, reageert enthousiast. "Geweldig dat de bacheloropleiding Biologie wederom zo goed wordt gewaardeerd door studenten. Dit is een opsteker voor het hele docententeam dat binnen deze opleiding enthousiast en uitdagend onderwijs geeft."

Naast Aardwetenschappen en Biologie horen Philosophy, Politics & Economics (PPE), Econometrie en Operationele Research en Griekse en Latijnse Cultuur al bij de landelijke topopleidingen. Deze lijst is dit jaar aangevuld met de opleidingen Geneeskunde en Wijsbegeerte. De VU stijgt hiermee naar de derde plek in de ranglijst van de zes klassieke universiteiten.

Resultaten zijn in te zien via www.keuzegids.org/ol