Uitvinder World Wide Web spreekt op VU

Sir Tim Berners-Lee spreekt op de ACM Web Science Conferentie een lezing uit over de toekomst van het World Wide Web.

14-05-2018 | 14:48

Sir Tim Berners-Lee is de uitvinder van het World Wide Web. In 2016 kreeg hij de ACM A.M. Turing Award uitgereikt. Deze prijs staat bekend als de Nobelprijs voor Informatica.

Tim Berners-Lee zal zijn Turing Lezing uitspreken in de aula van de VU, op 29 mei, tijdens de ACM Web Science Conferentie. De uitvinder van het Web ziet zijn creatie als een weerspiegeling van de mensheid – the good, the bad and the ugly. Echter, het Web zoals Time Berners-Lee bedoeld heeft: een publiek, open platform waarin álle mensen kunnen samenwerken, ongeacht grenzen, wordt steeds heviger ondermijnd door manipulatieve algoritmen van een klein aantal invloedrijke spelers, zie ook een interview in The Guardian. Wat is de toekomst van het Web ? Hoe willen wíj dat ons World Wide Web eruit ziet? En hoe pakken we dat aan?

Toegang is gratis, registreren noodzakelijk. Aanmelden kan hier.

Datum: 29 mei 2018
Tijd: 09.00 uur - 11.30 uur
Locatie: Aula VU Amsterdam
Voor wie: iedereen, inclusief studenten, personeel, alumni, bezoekers