Biomedical Technology and Physics nieuwe naam in VU opleidingsaanbod

Het herziene curriculum van Medical Natural Sciences bekroond met naamswissel.

05-06-2019 | 12:00

Biomedical Technology and Physics (BMTP) is de nieuwe naam van de master Medical Natural Sciences van de Faculteit der Bètawetenschappen van de Vrije Universiteit. De vernieuwde noemer past beter bij het eveneens herziene curriculum van de opleiding. Op 11 juni is de feestelijke start van BMTP, onder het motto ‘Create the future of high-tech healthcare’.

De master Biomedical Technology and Physics is een combinatie van Medical Physics, Biophysics, en Clinical Technology en een samenwerking tussen onderzoekers van de VU Bètafaculteit en het Amsterdam UMC. Daarmee is de opleiding een sleutelspeler in het sterke Amsterdamse Bèta-medische cluster. Biomedical Technology and Physics richt zich op studenten met een bachelor Medische natuurwetenschappen (VU) en aanverwante studies als Natuurkunde, Biomedical Engineering, en ook University Colleges en BètaGamma.

Opleidingsdirecteur Marloes Groot: “Wij zijn heel blij met de nieuwe naam, die veel beter uitdraagt waar de opleiding voor staat: Studenten opleiden om vanuit een sterke exacte achtergrond, met name vanuit de natuurkunde, te werken aan innovatieve oplossingen voor complexe medische problemen. Bij ons kunnen studenten DNA-replicatie onderzoeken met optische pincetten (Nobelprijs Natuurkunde 2018), werken aan betere analyse van MRI beelden voor de diagnose van de ziekte van Alzheimer, of meewerken aan het ontwikkelen van innovatieve optische diagnose technieken. De opleiding wordt gedragen door nauwe samenwerking tussen onderzoekers uit de Bètafaculteit en de klinisch fysici en klinici uit het AUMC.”

Meer informatie over de opleiding