VU-startup in top tien meest baanbrekende innovaties in de wetenschap

Findest, een startup van Vrije Universiteit Amsterdam, is een van de tien winnaars van de Academic Startup Competition. Een vakjury heeft in bijzijn van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, uit 28 genomineerde startups de tien winnaars bekendgemaakt van de Academic Startup Competition.

17-05-2019 | 12:13

Findest
Findest is opgericht in 2017 door twee voormalige Science, Business & Innovation (SBI)-studenten van de VU. Ze leveren een technologie scouting dienst die menselijke en artificiële intelligentie combineert om technologieën te vinden voor R&D-uitdagingen. De oprichters Roel Boekel en Vincent Franken zijn in de eerste fase van de ontwikkeling van hun dienst gestart in Demonstrator Lab. Nadat Findest daadwerkelijk een bedrijf is geworden, zijn ze verhuisd van Demonstrator lab naar Amsterdam Venture Studios. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 14 teamleden en heeft meer dan 50 klanten. Findest streeft ernaar om 10.000 innovaties in tien jaar te implementeren door zijn technologie scoutingdienst op de markt te brengen.

Reis naar Silicon Valley
Met het winnen van deze prijs kan Findest pitchen op de Global Entrepreneurship Summit (GES), die voor de eerste keer georganiseerd wordt in Europa. Daarnaast krijgen de winnaars een reis naar Silicon Valley aangeboden door het Ministerie van EAaCP. De GES geeft Findest de mogelijkheid om sneller te leren hoe ze hun innovatie kunnen opschalen en de stap van opstarten naar opschalen zetten.

Lees verder op de website van de VSNU