Mareanne Karssen nieuwe onderwijsdirecteur Bèta

Mareanne Karssen wordt de nieuwe onderwijsdirecteur van de faculteit. Ze werkt nu als programmanager onderwijs voor de VU. Mareanne is een bekende bij Bèta en was al bij verschillende projecten betrokken.

01-08-2019 | 10:13

Zo werkte zij aan de voorbereiding van de start van de bachelor Mechanical Engineering aan de VU en is ze projectleider voor de portfolio-analyse van het onderwijs. Per 1 december maakt zij formeel de overstap naar haar nieuwe functie. Tot die tijd rondt zij haar huidige werkzaamheden af, continueert ze haar werkzaamheden voor de portfolio-analyse en maakt ze alvast breder kennis in de faculteit.

Decaan Guus Schreiber is heel blij met deze benoeming: “Mareanne combineert een strategische visie op onderwijs met een ruime ervaring in het management van onderwijsprocessen. Het Faculteitsbestuur is vereerd dat zij voor onze faculteit heeft gekozen als volgende uitdaging in haar carrière.”

Mareanne Karssen over haar overstap: “Bij Bèta ben ik elke keer onder de indruk van het enthousiasme van de collega’s voor het onderwijs en het vak. Ik heb de afgelopen jaren genoten van mijn vrije rol op instellingsniveau, maar merk dat ik meer directe collega’s én meer direct contact met docenten en studenten mis. Ik kijk daarom uit naar mijn positie als onderwijsdirecteur bij de Faculteit der Bètawetenschappen.”