Martijn van den Heuvel benoemd tot URC-hoogleraar

Per 1 januari benoemt de VU neurowetenschapper Martijn van den Heuvel tot hoogleraar in het University Research Chair (URC) programma.

05-12-2019 | 12:07

Met het URC-programma erkent de VU uitmuntende wetenschappers als aankomend leiders in hun vakgebied. Zij worden geselecteerd vanwege hun excellentie en potentie voor de toekomst. De nieuwe URC-hoogleraar is verbonden aan de VU - Center for Neurogenomics and Cognitive Research.

Martijn van den Heuvel is een computationele neurowetenschapper bij Center for Neurogenomics and Cognitive Research Neuroscience Campus Amsterdam aan de VU Amsterdam. Het onderzoek van Van den Heuvel richt zich op het in kaart brengen van de verbindingen van ons brein en onderzoeken hoe complexe hersennetwerken kunnen worden geassocieerd met het functioneren van de hersenen bij gezondheid en ziekte. Om dit te bereiken, overbrugt Van den Heuvel verschillende disciplines zoals wiskunde, informatica, psychologie en geneeskunde. Met zijn talentvolle team maakt hij gebruik van technieken zoals diffusie gewogen en functionele MRI, genetica en network neuroscience.

URC
Van den Heuvel voldoet ruim aan de standaard kwaliteitseisen voor hoogleraren, overstijgt zijn of haar collega’s op dezelfde positie en heeft de meeste potentie om zich snel te ontwikkelen. Diverse jonge VU-wetenschappers gingen hem voor in de URC-benoemingen.