MSc Ecology student Eleanor Gourevitch wint Unilever Research Prijs 2019

Gourevitch heeft één van de 13 Unilever-onderzoeksprijzen ontvangen die dit jaar door Unilever zijn toegekend.

19-12-2019 | 10:49

Studenten die deze prijzen winnen, hebben allemaal buitengewoon onderzoek gedaan betreffende de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In dit geval ging het om verantwoorde productie van voedselgewassen en algemeen welzijn.

Niet-dodelijke dosis
Eleanor Gourevitch onderzocht, onder supervisie van Rob Knell (QMUoL, Londen) en Joris Koene (VU Amsterdam), de effecten van neonicotinoïden, een groep insectbestrijdingsmiddelen met werkzame stoffen die verwant zijn aan nicotine, op insecten die niet het target zijn. Bij het onderzoek besloot ze zich te focussen op de effecten van een niet-dodelijke dosis op reproductiegedrag (vooral partnerkeuze en gerelateerde agressieve interacties).

Waardering
Unilever rijkt jaarlijks de Unilever-onderzoeksprijzen uit. Door deze prijzen toe te kennen, wil het concern de veelbelovende talenten in hun toekomstige ontwikkeling stimuleren.