Probleemgedrag onderzoeken vanuit neurobiologische én sociale factoren

Docent en onderzoeker Jorim Tielbeek (Neurowetenschappen) heeft een toekenning van 36.000 euro uit het VCAS/VU-Talentfonds gekregen, een fonds van de VUvereniging.

08-10-2019 | 16:19

Tielbeek studeerde en promoveerde aan de VU. Hij coördineert al jaren cursussen binnen het VU Honours programma. Tielbeek is erg blij met de beurs. “Met deze toekenning kan ik een jaar lang aan de slag als postdoctorale onderzoeker bij het Complex Traits Genetics-lab van de afdeling Neurowetenschappen. Mijn missie is om neurobiologische én sociale factoren, alsmede het complexe samenspel tussen beiden, te integreren in het onderzoek naar probleemgedrag.”

De besturen van de VU en de Van Coeverden Adriani Stichting (VCAS) oordeelden: “De manier waarop Jorim Tielbeek criminologie, psychologie en neurowetenschappen combineert en zijn bijzondere expertise inzet voor onderwijs, onderzoek en valorisatie is indrukwekkend. Dr. Tielbeek draagt daarnaast met zijn inzet voor A Broader Mind bij aan onderwijsvernieuwing op de VU. Dat doet hij ook door onderwijs en onderzoek in de neurobiologie en criminologie te integreren. Ook is hij als initiator betrokken bij het Broad Antisocial Behaviour Consortium (BroadABC).”