Symposium proefdiervrije innovaties in Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam en Amsterdam UMC organiseren op 25 november een symposium over “Proefdiervrije innovaties”. Diverse sprekers van beide instellingen en prominente andere wetenschappers zullen hun innovaties in proefdiervrije methodes bespreken.

01-10-2019 | 14:46

In presentaties van onder andere Vivi Heine (Vrije Universiteit Amsterdam), Sue Gibbs (Amsterdam UMC) en Reyk Horland (TissUse GmbH) komen verschillende proefdiervrije technieken aan bod, zoals pluripotente stamcellen, organoids en organ-on-chip devices.

Het doel is om Amsterdamse onderzoekers uit verschillende disciplines samen te brengen in een open en constructieve bijeenkomst om de uitdagingen en voordelen van proefdiervrije innovatie in fundamenteel en translationeel onderzoek te bediscussiëren.

Voor meer informatie over het programma en om aan te melden, klik hier