Pietro Frigo wint Qualcomm Innovation fellowship

Promovendus Pietro Frigo, van de Systems and Network Security Group aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft een Qualcomm Innovation Fellowship (QIF) ontvangen. Frigo is de enige winnaar in de categorie van Computerveiligheid van de Europese QIF editie van 2020.

27-05-2020 | 17:30

Frigo's winnende onderzoeksvoorstel richt zich op automating reverse engineering and attack surface analysis voor moderne DRAM-chips. Dit is een logisch vervolg op zijn werk (TTRespass) omtrent het vinden van kwetsbaarheden in de ingebouwde verdediging tegen Rowhammer-aanvallen in de nieuwste DRAM-chips. De paper hierover werd onlangs bekroond tot beste paper op het IEEE Symposium on Security and Privacy (een toonaangevende Computer Security-conferentie).

Het QIF-programma is gericht op het vinden en belonen van innovatieve PhD-studenten en hun vooruitstrevende ideeën, op onderzoeksgebieden die verband houden met de kernwaarden van innovatie van Qualcomm.