Universitair docent Cristiano Giuffrida ontvangt Early Career Faculty Award

Computerwetenschapper Cristiano Giuffrida heeft een VMware Early Career Faculty Award ontvangen ter waarde van 50.000 dollar. Giuffrida is universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en leidt samen met Herbert Bos en Erik van der Kouwe de VU-onderzoeksgroep computerveiligheid (VUsec).

29-04-2020 | 10:45

De prijs werd uitgereikt aan Giuffrida vanwege zijn onderzoeksinteresses en -prestaties die naar verwachting een aanzienlijke impact zullen hebben binnen de industrie en de academische wereld. Met gepaste trots reageert Giuffrida: "Ik voel me erg vereerd met deze prijs, die zelden buiten de Verenigde Staten wordt toegekend. We gaan het geldbedrag, gecombineerd met andere beurzen binnen onze onderzoeksgroep, gebruiken om PhD- en postdoc-studenten aan te stellen voor ons onderzoek naar computerbeveiliging.”

VMware is een Amerikaans softwarebedrijf en sponsort academisch onderzoek op het gebied van informatica. Het Early Career Faculty Grant-programma is bedoeld ter erkenning van de volgende generatie uitzonderlijke docenten. De gift wordt toegekend aan de universiteit van de onderzoeker ter ondersteuning van zijn of haar onderzoek en om excellentie in het onderwijs te bevorderen.