Hoogleraar Matthias Bickelhaupt benoemd tot Chemistry Europe Fellow

Chemistry Europe heeft VU-hoogleraar Matthias Bickelhaupt benoemd tot ‘Fellow’, als erkenning voor zijn wetenschappelijke bijdragen. De benoeming is een bijzondere eer voor scheikundigen in Europa.

24-04-2020 | 13:09

Bickelhaupt is afdelingshoofd van de afdeling Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen van de VU en hoogleraar Theoretische Chemie. Zijn werk richt zich onder andere op de ontwikkeling van theorieën en methoden voor de analyse van de chemische binding en chemische reactiviteit, met toepassingen in de organische, anorganische en biologische chemie.

De benoeming tot Fellow is de hoogste onderscheiding van Chemistry Europe. Daarmee eert de organisatie buitengewone bijdragen aan de tijdschriften van de zestien geassocieerde nationale chemische verenigingen, ‘die op een bijzondere manier de Europese benadering van de wetenschap bevorderen’. De Fellows worden elke twee jaar verkozen uit een selectie van genomineerden uit de voorafgaande jaren. Andere Chemistry Europe Fellows in Nederland zijn bijvoorbeeld Nobelprijswinnaar Ben Feringa en Spinoza-laureaten Bert Meijer en Bert Weckhuysen.