Esther van den Hengel nieuwe directeur bedrijfsvoering Faculteit Der Bètawetenschappen

Het College van Bestuur is verheugd te kunnen melden dat het met ingang van 1 mei 2020 mevrouw dr.ir. E. (Esther) van den Hengel heeft benoemd tot directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Bètawetenschappen.

26-03-2020 | 11:19

Esther van den Hengel is na haar studie Chemische Technologie aan de Universiteit Twente in 2004 gepromoveerd op het proefschrift “ Multi-level modelling of a gas-liquid two phase flow in a bubble column”. Zij continueerde haar onderzoeksloopbaan bij TNO en maakte al snel de overstap naar projectmanagement en leidinggeven aan teams. Esther heeft gedurende haar carrière bij TNO in diverse directeursfuncties haar strepen op bestuurlijk vlak verdiend. In haar huidige functie is zij als Director of Operations verantwoordelijk voor de strategie, financiën en de personele en facilitaire processen van de Unit Circular Economy & Environment, bestaande uit twee afdelingen.

Esther: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging bij de Bètafaculteit van de VU. Ik heb sterke affiniteit met onderzoek op het gebied van bètawetenschappen. Daarnaast spreekt de VU en de faculteit mij erg aan vanwege het open karakter en de collegiale sfeer van de faculteit, die naar voren kwamen in de diverse gesprekken die ik heb gehad. Ik kijk dan ook erg uit naar een nadere kennismaking met mijn nieuwe collega's.

Bèta-decaan Guus Schreiber: “Ik ben ontzettend blij met de benoeming van Esther van den Hengel. Zij is een echte bèta met veel bestuurlijke en operationele ervaring, en daarom een ideale kandidaat voor deze spilfunctie in onze complexe en ambitieuze faculteit. Zij heeft bovendien een persoonlijkheid en een manier van communiceren die goed past bij de collegiale en directe manier waarop wij binnen de faculteit met elkaar omgaan.”

Het College van Bestuur en de faculteit zijn ervan overtuigd dat de VU met Esther van den Hengel een directeur in haar midden krijgt die een grote realisatiekracht en een hands-on mentaliteit combineert met visie en sterke analytische capaciteiten.

De werving en selectie is volgens de geldende benoemingsprocedure verlopen waarbij de medezeggenschap nauw betrokken is geweest.