VU co-host inVIVO planetary health event

Op 17 tot 21 juni 2020 landt het jaarlijkse inVIVO congres en festival in Amsterdam, met een multidisciplinaire, wetenschappelijke benadering van planetary health. De Vrije Universiteit/Amsterdam Sustainability Institute is mede-organisator met ARTIS-Micropia en het Tropeninstituut.

14-01-2020 | 10:10

Het thema van dit jaar, ‘Rewilding Spaceship Earth: from Microbes to Mammoths, Music and More’, geeft het brede spectrum van het evenement aan: van ecologie, gezondheid en klimaat tot kunst en citizen science. VU-microbioloog, ARTIS-Micropia professor en inVIVO lid Remco Kort legt uit dat het hem een voorrecht is om de bijeenkomst in Amsterdam dit jaar te mogen organiseren: “Het is mijn missie om het belang van microbieel leven voor onze gezondheid en planeet te onderzoeken en uit te leggen. Contact met de natuur en bijbehorende microben is van groot belang voor ons immuunsysteem en gezondheid gedurende ons hele leven. Meer algemeen onderstreept deze meeting de noodzaak voor creatieve ecologische oplossingen voor de uitdagingen van de toenemende wereldwijde verstedelijking. We focussen ons op het begrijpen en verbeteren van de complexe relaties tussen menselijke gezondheid en planetary health – inclusief de ecologische interacties in onze levende omgeving, verstedelijking, voedingssystemen, onderwijs, sociale ongelijkheid, klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en microbiële ecologie.”

Deel je idee!
InVIVO wil het debat over gezondheid op alle niveaus veranderen. Het programma van het event is daarom ingericht om een ‘dynamische community’ sfeer te scheppen, in plaats van de meer traditionele congres setting. Het doel is om alle deelnemers de kans te geven nieuwe ideeën en/of nieuwe data te presenteren – op basis van vooraf ingediende voorstellen. Voor meer informatie over het event en om je voorstel in te dienen, kijk op: https://www.invivoplanet.com/2020-meeting.html.

Belangrijke data
Pre-conference workshops—ARTIS, 17 juni
Main Scientific Conference—Tropen Instituut van 18 tot 20 juni (enkele activiteiten bij ARTIS, inclusief een bezoek aan Micropia)
Public Planetary Health Festival—ARTIS, van 19 tot 21 juni