Twee IVM-onderzoekers bij top 10 beste klimaatrisico-onderzoek 2020

Nadia Bloemendaal en Gabriela Guimarães Nobre van het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) van de VU staan beiden in de top 10 van de Allianz Climate Risk Research Award.

13-11-2020 | 15:59

Met haar onderzoek naar de verbanden tussen klimaatextremen en de impacts hiervan op overstromingen en droogtes heeft Gabriela Guimarães Nobre de zesde plaats van de competitie bereikt. Nadia Bloemendaal heeft de derde plaats behaald met haar onderzoek naar de risico’s van tropische cyclonen onder klimaatverandering. De essays van beide onderzoeken zijn opgenomen in het compendium, en kunnen hier teruggelezen worden.

De Allianz Climate Risk Research Award is een wereldwijde competitie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste internationale promotie- of postdoc-onderzoek op het gebied van klimaatrisico’s. Speciale criteria zijn hierbij dat het onderzoek onder andere innovatief en van grote meerwaarde is voor de verzekeringswereld. De award werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt, maar het is de eerste keer dat VU-wetenschappers de top-10 bereikt hebben.