Mátyás Bittenbinder één van 30 talenten onder 30

Bioloog Mátyás Bittenbinder prijkt dit jaar op de lijst ‘30 onder 30’ van EWMagazine. Volgens het opinieblad zijn dit de dertig jonge talenten die de toekomst van Nederland gaan bepalen. De dertig millennials komen uit alle geledingen: van sport, politiek, bedrijfsleven tot wetenschap.

29-04-2021 | 12:00

Vandaag verscheen de editie van EWMagazine met de dertig talenten, waaronder Mátýas Bittenbinder. De jonge bioloog doet aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Naturalis onderzoek naar de werking van slangengif, onder leiding van bijzonder hoogleraar Freek Vonk en analytisch chemicus Jeroen Kool.

Naast het promotieonderzoek, timmert Bittenbinder aan de weg als tv-bioloog in diverse programma’s en werkt hij aan een kinderboek over gif, dat volgend jaar zal verschijnen. Hiermee hoopt hij kinderen te inspireren om net zoveel van de natuur te houden (en om biologie te gaan studeren).

Bittenbinder is blij verrast door de benoeming: “Ik ben ontzettend vereerd dat ik tussen deze bijzondere mensen op de lijst mag staan! Het voelt een beetje onwerkelijk! Het is toch geweldig dat ik deze kans heb gekregen door mijn passie met de buitenwereld te delen? En hopelijk kan ik dit nog heel lang op deze manier blijven doen!”