Nieuwe studenten

Studeren bij de VU betekent verder kijken. Wat je ook studeert, bij de VU kijk je verder dan kennis alleen. Verder dan wat voor de hand ligt. Verder dan de grenzen van je eigen studie. Het betekent studeren met een open blik. Met oog voor de maatschappij en wat daar gebeurt. De Faculteit der Bètawetenschappen biedt zestien bacheloropleidingen aan. Een bachelor duurt drie jaar en daarna kun je ervoor kiezen om een master te volgen. De Faculteit der Bètawetenschappen verzorgt vijfentwintig masteropleidingen.

Facultaire introductie 2019

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op (de start van) je studie, nodigen we je van harte uit voor de facultaire introductie. Dit is een middag vol praktische informatie over jouw studie. Hier leer je je opleidingscoördinator en studieadviseur kennen, leer je de digitale omgeving van de VU te gebruiken en leer je je weg kennen op de campus. Belangrijke informatie, die je niet mag missen!

Voorlichtingsactiviteiten

Ben je benieuwd hoe het is om aan de VU te studeren? Kom eens langs en bezoek één van de vele voorlichtingsactiviteiten. De VU organiseert ieder jaar twee grote open dagen waar alle bacheloropleidingen zich tegelijkertijd presenteren, de VU Bachelordag. De meeste opleidingen bieden ook de mogelijkheid om te komen Proefstuderen. Twee keer per jaar organiseert de VU voorlichting voor het Masterprogramma.

Hulp bij studiekeuze

Een studie kiezen is niet eenvoudig. De VU wil je graag op weg helpen, omdat we het belangrijk vinden dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom hebben we alle informatie over kiezen en hulp bij studiekeuze bij elkaar gezet. Hier kun je ook zelf opdrachten maken die je helpen met je keuze.

VU Matching

De VU vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en verdiepende activiteiten, helpt VU Matching je met het maken van een goede keuze. Zo vergroot je de kans om je opleiding succesvol te doorlopen.

Faculteit der Bètawetenschappen Regeling Aanmelders na 1 mei VU Matching

VU – UVA

Studenten die bepaalde opleidingen doen aan de VU of UvA krijgen automatisch bij de andere instelling een (bijvak)inschrijving nadat de aanmelding volledig is afgerond.
Informatie voor VU-student naar UvA 
Informatie voor UvA-student naar VU