VU Matching

VU Matching: check je studiekeuze

De VU vindt het belangrijk dat je een studie kiest die goed bij je past. Naast het oriënteren op de website, het bezoeken van voorlichtingsdagen en verdiepende activiteiten, helpt VU Matching je met het maken van een goede keuze. Zo vergroot je de kans om je opleiding succesvol te doorlopen.

Matching: twee stappen

  • Vul de VU Matchingsvragenlijst in
    De eerste stap van VU Matching houdt in dat je na je aanmelding in Studielink, als onderdeel van je verdere aanmelding bij de VU, een digitale vragenlijst invult. De vragenlijst helpt om inzicht te krijgen in jou als student en biedt je een reflectie op de studie waarvoor je je hebt aangemeld. De vragenlijst is geen toets!
  • Doe mee aan de matchingsactiviteit
    Als je de matchingsvragenlijst hebt ingevuld, word je uitgenodigd voor de activiteit van de opleiding waarvoor je de vragenlijst hebt ingevuld. Tijdens deze dag volg je colleges, ontmoet je medestudenten, bestudeer je studiestof en/of maak je een toets. Na de activiteit heb je een realistische ervaring met een goed beeld van de opleiding.

Wanneer is de matchingsactiviteit?

De meeste opleidingen houden deze activiteit kort na het vwo-eindexamen en voor de uitslag van het eindexamen. Zorg dus dat je beschikbaar bent! Mogelijk worden hiernaast ook matchingsactiviteiten op een eerder moment georganiseerd. Dit verschilt per opleiding. 

Proefstuderen

Indien je op de matchingsdag niet aanwezig kunt zijn kun je in plaats van de matchingsactiviteit ook kiezen voor een Proefstuderen. Deelname hieraan geeft je vrijstelling voor de matchingsactiviteit.

Aanmelden na 1 mei

Indien jij je voor een opleiding hebt aangemeld ná 1 mei is de volgende facultaire regeling op jou van toepassing:

Facultaire regeling voor aanmelders na 1 mei (pdf)