Premaster Bioinformatics and Systems Biology

bioinformatics-and-systems-biology

De premaster Bioinformatics and Systems Biology is bedoeld voor studenten met een universitaire of HBO opleiding met een vakkenpakket dat niet direct toegang geeft tot de Master Bioinformatics and Systems Biology. Vooral studenten vanuit HLO / HBO Life Science opleidingen raden wij aan eerst een premaster te volgen. Ook studenten die meer dan één deficiëntie hebben voor de MSc Bioinformatics and Systems Biology adviseren wij eerst de pre-master te volgen. De mogelijke deficiënties voor de MSc zijn:

  1. Calculus of lineaire algebra,
  2. Programmeren in Python, en
  3. Biochemie of moleculaire celbiologie.

Bij twijfel, schrijf je in voor het Master programma, en neem contact op met de mastercoördinator.
 
Per student wordt een vakkenpakket samengesteld van maximaal 30 ECTS. Deze punten moeten binnen één academisch jaar behaald worden. Bij succesvol afronden van de pre-master, geeft dit toegang tot de Master Bioinformatics and Systems Biology. Het vakkenpakket is afhankelijk van de deficiënties die weggewerkt moeten worden. Het vakkenpakket is voor de meeste studenten identiek aan de BSc Minor Bioinformatics and Systems Biology.

Toelating

Indien je interesse hebt in het volgen van de pre-master Bioinformatics and Systems Biology, meld je dan zelf voor deze pre-master aan via Studielink. Vergeet daarbij niet een motivatiebrief, je cijferlijst en CV bij te voegen. Aan de hand daarvan zal namelijk bepaald worden of je kan worden toegelaten tot de premaster.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de mastercoördinator van de MSc Bioinformatics and Systems Biology, dr. K. A. Feenstra: k.a.feenstra@vu.nl.

Indien je algemene vragen hebt over de pre-master kun je contact opnemen met het Onderwijsbureau: toelating.beta@vu.nl. De deadline voor aanmelding is 1 juni.