Premaster Faculteit der Bètawetenschappen

Ben jij in het bezit van een Hbo-diploma en wil jij graag doorstormen naar een Universitaire master? Dan is vaak een premaster nodig om bepaalde deficiënties weg te werken. De premasters van de Faculteit der Bètawetenschappen starten in september en om te kunnen starten aan een premastertraject dien je vóór 1 september jouw hbo-bachelor diploma te hebben behaald. De aanvullende toelatingseisen kunnen verschillen per premaster.

Een premaster omvat 30 EC en je dient al deze studiepunten in één collegejaar te behalen. Het is dan ook niet mogelijk om langer over een premaster te doen of jezelf her in te schrijven voor een premaster. Na het succesvol afronden van de premaster ben je toelaatbaar voor de aansluitende master. Wees er echter van bewust dat sommige masteropleidingen van de Bètafaculteit daarnaast nog een Engelse Taaltest eisen.

De inhoud van een premaster kan bestaan uit een vastomlijnd vakkenpakket dat voor iedere student gelijk is. Het kan echter ook voorkomen dat de te volgen cursussen per student verschillen. Bepaalde premasters stellen per individuele student een individueel vakkenpakket vast, dat wordt bepaald aan de hand van de deficiënties die moeten worden weggewerkt.

Indien je geïnteresseerd bent in het volgen van een premaster, kijk dan hier welke premasters de Faculteit der Bètawetenschappen aanbiedt. Indien je geïnteresseerd bent in het volgen van een premaster, neem dan contact op met het Onderwijsbureau van de Bètafaculteit: toelating.beta@vu.nl.

Premaster Artificial Intelligence
Premaster Bioinformatics and Systems Biology
Premaster Biomedical Technology and Physics
Premaster Business Analytics
Premaster Computer Science
Premaster Ecology
Premaster ERM
Premaster Health Sciences
Premaster Information Sciences
Premaster Mathematics
Premaster Science, Business and Innovation
Premaster Stochastics and Financial Mathematics