Gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven

Het effect van overgewicht en obesitas op de fysieke gezondheid en de psychosociale gezondheid van kinderen kan groot zijn. De ondersteuning en zorg richten zich daarom zowel op voeding, bewegen en gedragsverandering als op de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven. Care for Obesity heeft instrumenten voor het meten van gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven onderzocht en beschikbaar gemaakt middels een webtool. Ook is onderzocht welke problemen kinderen met overgewicht, obesitas en ernstige obesitas ervaren als het om hun gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven gaat. 

De komende tijd onderzoeken we hoe gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven-vragenlijsten handvatten kunnen bieden in de ondersteuning en zorg voor kinderen met obesitas. Hierbij kijken we onder meer hoe het meten en bespreken van gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven praktisch geïntegreerd kan worden in deze ondersteuning en zorg. Bij dit onderzoek betrekken we zorgprofessionals. 

Op deze pagina vind je een selectie van onze publicaties die horen bij het thema 'gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven'.

Voor de praktijk

De volledige referenties van de onderstaande publicaties zijn te vinden op de overzichtspagina publicaties.

Wetenschappelijke artikelen