Bètapartners Academie

Bètapartners Academie streeft ernaar scholieren enthousiast te maken voor een studie en carrière in bèta-technische richting. Zij organiseren verschillende activiteiten om bèta-onderwerpen onder de aandacht te brengen, verdieping te bieden en scholieren ui te dagen. 


Masterclasses
Masterclasses zijn minicursussen over een bepaald onderwerp. Je ervaart hoe het is om op een wetenschappelijke manier bezig te zijn. Aan de hand van voorbeelden en vraagstukken ga je dieper in op de onderwerpen en schrijft er een verslag over. Je kunt een masterclass volgen als je in 5 of 6 vwo zit.

Een masterclass bestaat meestal uit een inleidende presentatie, een verdiepende opdracht en een (onderzoeks)practicum. Een masterclass bestaat uit één of meerdere bijeenkomsten. Na afloop krijg je een certificaat dat goed is voor 10 tot 30 studielasturen.

Enkele voorbeelden van masterclasses zijn:
- Jupiter en zijn manen (Natuurkunde)
- Van molecuul tot medicijn (Scheikunde)
- Programmeren in Ruby (Informatica)
- Een Paradijselijke Paradox (Wiskunde)
- Allergie en auto-immuniteit (Biologie)

Wil je een masterclass volgen? Kijk dan op de website van Bètapartners Academie en klik op het vak van je keuze.  
 

Begeleiding bij profielwerkstukken
Heb je een leuke onderzoeksvraag voor je profielwerkstuk, maar niet de beschikking over de juiste kennis of apparatuur? De Bètapartners Academie biedt groepen havo en vwo scholieren intensieve begeleiding bij profielwerkstukken op het gebied van bèta-onderwijs. 

De begeleiding bestaat uit 2½ tot 4 dagen op de universiteit met colleges, practica en een posterpresentatie. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het bedenken van een onderwerp en onderzoeksvraag en het schrijven van het profielwerkstuk.  
Heb je behoefte aan profielwerkstukbegeleiding? Ga dan naar de website van Bètapartners Academie en klik op het vak van je keuze.