Bètapartners

Bètapartners streeft ernaar scholieren enthousiast te maken voor een studie en carrière in bèta-technische richting. Zij organiseren verschillende activiteiten om bèta-onderwerpen onder de aandacht te brengen, verdieping te bieden en scholieren uit te dagen.

Masterclasses
Masterclasses zijn minicursussen over een bepaald onderwerp. Je ervaart hoe het is om op een wetenschappelijke manier bezig te zijn. Aan de hand van voorbeelden en vraagstukken ga je dieper in op de onderwerpen, voer je een eigen onderzoek uit en presenteer je dit op een wetenschappelijke postermarkt. Je kunt een masterclass volgen als je in 4, 5 of 6 vwo zit.

Een masterclass bestaat uit meerdere bijeenkomsten, meestal met inhoudelijke colleges, een verdiepende opdracht en een (onderzoeks)practicum. Na afloop krijg je een certificaat dat goed is voor 10 tot 30 studielasturen.

Enkele voorbeelden van masterclasses zijn:
- Big Data Sciences (Informatica)
- Het Bijzondere Brein (Biologie, NLT)
- Scheikundige Meettechnieken (Scheikunde)
- Chaos en Dynamica (Wiskunde)
- Dynamic Earth (Aardrijkskunde)
- Medische Fysica (Natuurkunde, Biologie)

Nieuwsgierig geworden en wil je een masterclass volgen? Kijk dan op de website van Bètapartners. 

Begeleiding bij profielwerkstukken

Heb je een leuke onderzoeksvraag voor je profielwerkstuk, maar niet de beschikking over de juiste kennis of apparatuur? Bètapartners biedt groepen havo en vwo scholieren intensieve begeleiding bij profielwerkstukken op het gebied van bèta-onderwijs.

De begeleiding bestaat uit 2½ tot 4 dagen op de universiteit met colleges, practica en een posterpresentatie. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het bedenken van een onderwerp en onderzoeksvraag en het schrijven van het profielwerkstuk. 

Heb je behoefte aan profielwerkstukbegeleiding? Ga dan naar de website van Bètapartners.

Daarnaast heeft Bètapartners in samenwerking met de VU, UvA en het Pre-University College een online platform ontwikkeld met handige handleidingen en tips voor jouw profielwerkstuk. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een goede onderzoeksvraag? Of waar moet je eigenlijk aan denken als je een experiment aan het plannen bent? Doe er je voordeel mee en neem een kijkje op www.profielwerkstuk.nl 


Betapartners