Voor scholieren

Veel scholieren vinden het lastig een passende studie te kiezen. Want wat past bij je? En waar zou je meer over willen weten? Misschien ben je al begonnen met het oriënteren op (universitaire) studies, of weet je al welke opleiding je wil gaan doen. In welke fase van het keuzeproces je ook verkeert, wij hebben een passende activiteit die je op weg kan helpen. Meer informatie over alle opleidingen kun je vinden op onze bachelorwebsite.

Open dagen

VU-breed zijn er jaarlijks twee open dagen waar ook de bètafaculteit haar opleidingen presenteert.

Call landelijke outreachmiddelen m.i.v. 2021 live

De bètadecanen van de Nederlandse universiteiten hebben gezamenlijk geld beschikbaar gesteld voor landelijke outreach- en voorlichtingsprojecten in het kader van het Sectorplan Bèta & Techniek. Het totaalbedrag van de beschikbare subsidie is 700.000 euro per jaar.

Proefstuderen

Als je komt proefstuderen dan ben je een dag(deel) te gast bij een opleiding. Een handige manier om te ontdekken of een opleiding bij je past.

Junior Wiskunde Olympiade

Jaarlijks organiseert de VU in samenwerking met de Nederlandse Wiskunde Olympiade en W4Kangoeroe de Junior Wiskunde Olympiade, een landelijke wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo.

Bètapartners

Bètapartners biedt masterclasses en begeleiding bij profielwerkstukken.

Hulp bij studiekeuze

Een studie kiezen die bij je past, is niet altijd simpel. Wij helpen je graag verder op weg.

Examentraining

Goed voorbereid je eindexamen in? Je kunt deelnemen aan examentrainingen.