ABN AMRO, Amsterdam

Opzoek naar een uitdagende stage?


Stagelopen bij ABN AMRO
Studeren kun je, maar hoe zit het met werken? Tijdens een stage bij ABN AMRO leer je jezelf pas echt kennen, en de bank natuurlijk ook. Hier breng je de kennis uit je studieboeken in de praktijk en leer je vooral wat er niet in staat. Laat zien wie je bent en wat je kunt, dan verdien je snel het vertrouwen om zelfstandig aan interessante opdrachten te werken. Wat maak jij ervan?

Het stage-aanbod van ABN AMRO
We kunnen je hulp goed gebruiken, want er is hier ontzettend veel te doen. We hebben twee typen stages, waarin je ontdekt hoe het is om in een grote zakelijke organisatie te functioneren en waar je goed in bent. 
 
Meeloopstage (3 à 4 maanden)
Als je in het derde of vierde jaar van het mbo, hbo of wo zit, wordt het de hoogste tijd om je theoretische kennis in de praktijk te brengen. Of je nu voor of achter de schermen werkt of middenin de business aan de slag gaat; je krijgt vanaf de eerste dag verantwoordelijkheid en zult tegelijk een hoop leren van je nieuwe collega’s.

Afstudeerstage (5 à 6 maanden)
Doe je een universitaire of hbo-opleiding, dan biedt ABN AMRO je een ideale plek om af te studeren. Er is een schat aan informatie binnen de bank en je kunt waardevolle input krijgen van collega’s, klanten en relaties. Samen met je begeleiders bepaal je de grenzen van je afstudeeronderwerp en maak je een goede verdeling tussen  onderzoek doen en meewerken in de dagelijkse praktijk.

Daarom kies je voor een stage bij ABN AMRO
Op ons hoofdkantoor aan de Zuidas in Amsterdam en in onze bankkantoren door heel Nederland lopen elk jaar honderden studenten stage. Dat is niet voor niets, want bij ABN AMRO kun je jezelf ontwikkelen op een manier die bij je past en de basis leggen voor een mooie carrière.

Persoonlijke begeleiding
Natuurlijk kun je collega’s vragen stellen, maar ook je stagebegeleider is altijd in de buurt. Veel van hen zijn zelf ook tijdens of net na hun studie bij ABN AMRO begonnen en weten als geen ander wat er op je afkomt. Samen met je begeleider stippel je een persoonlijk ontwikkelingsplan uit en bepaal je een globale route. In de maanden erna werk je volop mee en krijg je de ruimte om je eigen weg te vinden binnen de bank.

Werken aan je netwerk
Je stagebegeleider en nieuwe collega’s leggen je uit hoe alles werkt binnen de organisatie en stellen je aan veel mensen voor. Zo voel je je meteen op je plek, doe je contacten op en kan het echte werk beginnen. Daarnaast heeft de bank een groot netwerk van hbo- en wo-stagiairs. De maandelijkse borrels die Club ABN AMRO Stagiairs (CASt) organiseert, zijn de ideale plek om je van je meest sociale en ambitieuze kant te laten zien.

Carrièrekansen ontdekken
Via CASt kun je jezelf ook voorbereiden op de toekomst door mee te doen aan sollicitatietrainingen of workshops personal branding. Daarnaast organiseren ze bijeenkomsten waar verschillende afdelingen zich presenteren en waar je meer leert over de carrièremogelijkheden binnen de bank. Al die kennis levert je een voorsprong op als je na je studie gaat solliciteren. Op een starterfunctie of traineeship bij ABN AMRO bijvoorbeeld.

Meer weten? 
Ons stage aanbod staat op de site: www.werkenbijabnamro.nl. Daar kun je ook gelijk de ervaring van huidige stagiairs zien en lezen. Ook kun je ons volgen op Facebook via werkenbijabnamro en op twitter @werken_abnamro.