SMR groep, Amsterdam

Afstudeeropdrachten

De SMRgroep omvat drie bedrijven die actief zijn in verschillende gebieden van AI toepassingen:

  • Sentient Information Systems
  • VicarVision
  • ParaBotS 

Sentient Information Systems - Amsterdam

Organisatie:  Sentient is producent van de DataDetective datamining software en doet consultancy, onderzoek en ontwikkeling op dit gebied. Een belangrijk toepassingsgebied van data mining is ‘analytische CRM’: het ontdekken van consumptiepatronen, klantprofielen, doelgroepen en andere strategische kennis die verscholen zit in klantgegevens. Andere toepassingen zijn forensische datamining (misdaadanalyse), fraudedetectie en medische analyse. Onze klanten zijn vooral grote organisaties als banken, verzekeraars, uitgevers, de overheid, politiekorpsen en telecommunicatie bedrijven.

Opdrachten: Wij zijn bij Sentient altijd op zoek naar gemotiveerde en creatieve stagiaires met kennis en/of praktische ervaring op het gebied van o.a. adaptieve technieken (neurale netwerken, genetische algoritmen, fuzzy logic), machine learning, datavisualisatie, data mining en data warehousing. Kennis van C++ of Microsoft.net is een pré. Een belangrijk onderzoeksgebied is ‘spatio-temporele datamining’, bijv. geografische predictie -bijv. waar en wanneer is de kans op een delict, zakkenrollen, overval, het hoogst. Zie ook Een associatief geheugen voor voorspelling van criminaliteit.

Aanvang, duur: De duur van de stage is zes maanden.

Studierichting: INF, BI, BWI, AI

Sollicitatieprocedure: Wil je weten of en wanneer er plaats is of wil je gewoon meer informatie neem dan contact op met Marten den Uyl, tel. 020-5300.330, denuyl@sentient.nl.


VicarVision - Amsterdam

Organisatie:  VicarVision is een Amsterdams software bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van computer vision systemen, waarbij de nadruk ligt op het waarnemen van mensen en menselijk gedrag.
Het bedrijf is opgericht in 2001 als spin-off van Sentient Machine Research BV (SMR). Het belangrijkste product van VicarVision is de FaceReader een systeem dat gezichten analyseert op o.a. leeftijd, ethniciteit en sexe en dat in real time de gezichtsexpressie -boos, blij, etc.- beoordeelt. Daarnaast worden ook andere vision toepassingen ontwikkeld, zoals een medisch inspectiesysteem en een video-observatiesysteem.

Opdrachten: Er zijn bij VicarVision verschillende mogelijkheden voor stages en afstudeerprojecten op het gebied van beeldverwerking, objectherkenning en machine learning. Onderzoeksthema’s zijn o.a. real time videoanalyse, topologische neurale netwerken, visionsystemen voor robots. Kennis van C++ en C# is een pré.

Aanvang, duur: Gewoonlijk duurt een stage of afstudeerproject zes maanden.

Studierichting: INF, BI, BWI, AI

Sollicitatieprocedure: Ben je geïnteresseerd, wil je weten of en wanneer er plaats is of wil je gewoon meer informatie neem dan contact op met: Marten den Uyl, tel. 020-5300.330, denuyl@vicarvision.nl.


ParaBotS Services - Amsterdam

Organisatie:  ParaBotS richt zich op informatie extractie, text mining en web mining, voor toepassingen bij de overheid en in het bedrijfsleven. Een belangrijk product is het Xbots systeem, waarbij software agents -parabots- het web zelfstandig afzoeken naar door gebruikers opgegeven inhoud. Sentiment monitoring op internet is een ander toepassingsgebied, zie bijv. ParaBotS' 'online barameter', www.vox-pop.nl.

Opdrachten: Stageprojecten liggen op gebieden als informatie-extractie, bepalen van affectieve inhoud, machine learning, agenttechnologie, parsering, kennis van taaltechnologie en programmeertalen als Perl, Java, C++ en C# is een pré.

Aanvang, duur: De duur van de stage is zes maanden.

Studierichting: INF, BI, BWI, AI

Sollicitatieprocedure: Wil je weten of en wanneer er plaats is of wil je gewoon meer informatie neem dan contact op met Marten den Uyl, tel. 020-5300.330, denuyl@parabots.nl.