Quo Vide, Heerhugowaard

Afstudeeropdracht zoektechnologie AI en INF

Organisatie:
Quo Vide BV - opgericht in 2005 - is een product en project bedrijf op het gebied van Social Media. Het zusterberijf, BuzzBasics - opgericht in 2006 - is een on-line media bureau welke diensten en services verkoopt op het gebied van on-line media reputatie. Quo Vide BV is een jong en innovatief technologiebedrijf dat Social Media toepassingen ontwikkelt. Social Media is de ontwikkeling dat mensen steeds meer gebruik maken van elkaars kennis(en), ervaring en waardering om nieuwe mensen en nieuwe informatie te vinden.

Meer informatie over Quo Vide vind je hier.

Opdracht:
De core van Quo Vide is het ontsluiten van informatie en relaties tussen mensen. Belangrijk hierin is de door ons ontwikkelde (meertalige) search-engine, de Context Search. Ons onderscheidend vermogen is het geven van context aan de informatie die de gebruiker zoekt. Je kunt hierbij denken aan het extraheren van persoonsnamen, locaties en organisaties uit teksten. Wij doen dit op basis van taaltechnologie. Onze uitdaging is om alles uit informatie te halen voor de gebruiker, de search-engine is dan ook continu in ontwikkeling. In een stageopdracht willen wij de verdere mogelijkheden van het ontsluiten van context uit informatie onderzoeken. De uitdaging hierin is het analyseren van teksten, door taaltechnologie en statistiek. Het onderzoek richt zich op SIPs en CAPs!.

Meer informatie over de opdracht en de sollicitatieprocedure kun je lezen in de bijlage.

Naast deze opdracht biedt Quo Vide doorlopend stage plekken voor studenten, ook voor afstudeerders. Verschillende opdrachten en/of zelfstandige projecten zijn in overleg mogelijk. We bieden tevens 'open stages' waarbij het mogelijk is samen met de student en begeleider de opdracht af te bakenen.

Studierichting: AI en INF