Zwitserleven, Amstelveen

Afstudeerstage bij Zwitserleven

Zwitserleven
Zwitserleven is sinds april 2008 onderdeel van SNS REAAL. Een puur Nederlandse financiële instelling die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het midden- en kleinbedrijf. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen en verzekeren. Bij de naam Zwitserleven denkt praktisch iedereen in Nederland direct aan het Zwitserleven Gevoel. Het Zwitserleven Gevoel roept beelden op van geen zorgen hebben, de zaken goed geregeld hebben en onbezorgd kunnen genieten.
Zwitserleven wil dé pensioenverzekeraar van Nederland zijn. Als toonaangevende en gespecialiseerde pensioenverzekeraar biedt Zwitserleven haar klanten een gevarieerd pakket diensten en producten, gericht op inkomen voor later.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve retailbankverzekeraar met een balanstotaal van 129 miljard euro en zo’n 7.500 medewerkers (fte). SNS REAAL bestaat onder meer uit SNS Bank en REAAL Verzekeringen. Wij groeien omdat we financiële zaken op eigen wijze aanpakken. De klant staat hierbij altijd centraal. We willen hem of haar aangenaam verrassen en zoeken daarom professionals die geloven dat zaken anders kunnen en anders moeten
Voor meer informatie kun je kijken op www.zwitserleven.nl.

De afdeling Corporate Clients Rekentechniek
De afstudeerstage vindt plaats op de afdeling Corporate Clients Rekentechniek (CCR) binnen de divisie Customer Services. Op de afdeling van CCR vinden met name berekeningen van pensioenen en bijbehorende premies en reservewaarden plaats. Ook wordt er programmatuur ontwikkeld voor eigen gebruik om bijvoorbeeld berekeningen efficiënt te laten verlopen of voor andere afdelingen binnen Zwitserleven.

Voorbeelden van stageopdrachten:
Al veel studenten Business Analytics hebben de afstudeerstage bij Zwitserleven doorlopen. Hieronder enkele voorbeelden van stageopdrachten:
• Onderzoek naar verschillende Asset Liability Management (ALM) modellen. Hoe ontwikkelen zich de beleggingen en verplichtingen van een pensioenverzekering zich? Bij deze stage is onderzoek gedaan naar twee verschillende modellen, namelijk stochastic linear Programming en simulatiemodellen. Verder heeft het onderzoek zich gericht op het modelleren van macro-economische scenario’s;
• Het inpassen van Zwitserleven-maatschappijwinstdeling in de Toeslaglabel rekentool. Tijdens deze stage is onderzoek verricht naar het inpassen van maatschappijwinstdelingsvormen, specifiek voor Zwitserleven, in een rekentool waarmee het toeslaglabel bepaald kan worden. De rekentool berekent dit label door het toeslagenbeleid in verschillende macro-economische scenario’s te analyseren. De maatschappijwinstdelingssystematiek van Zwitserleven is echter niet in de tool geprogrammeerd. Het doel van de stage was om deze systematiek in de tool in te bouwen en vervolgens te onderzoeken in welke mate de resultaten uit de ontwikkelde tool afwijken van de resultaten uit de originele rekentool.

Wat zoekt Zwitserleven?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste, theoretisch goed onderlegde, studenten die hun afstudeerstage bij Zwitserleven willen lopen. De stageopdracht kan in onderling overleg worden ingevuld. Hierbij houden we rekening met je eigen interesses maar daarnaast ook met de behoeften van Zwitserleven.
Statistische kennis en programmeerervaring zijn een pré. Mogelijke studierichtingen zijn BWI, econometrie, wiskunde en actuariële wetenschappen. Als er binnen de afdeling CCR geen geschikte afstudeeropdrachten te vinden zijn, wordt er verder gekeken binnen andere afdelingen zoals de afdeling RISK management.

Wij bieden
• Een aantrekkelijke stagevergoeding;
• Een uitdagende stageperiode;
• Intensieve begeleiding tijdens je afstudeerstage;
• Bij een succesvolle afronding van je stage, de mogelijkheid tot een baan;
• De kans om ervaring op te doen bij één van de topwerkgevers van 2010.

Ben je op zoek naar een stageplaats dan kijken we graag of we je kunnen helpen.
Leuk, als je wilt solliciteren maar we zijn wel benieuwd, waarom je bij ons aan de slag wilt. Wil je dit omschrijven in je begeleidende brief? Verder ook graag praktische informatie vermelden zoals voor welke periode je beschikbaar bent, fulltime of parttime en welke opdracht je eventueel wilt vervullen.

Ben je geïnteresseerd?
Mail dan je motivatiebrief met CV naar marloes.mekelenkamp@zwitserleven.nl.